Suomen Attac kehottaa suomalaisiakin boikotoimaan Nokian tuotteita, koska se on Saksassa sulkemassa tehdasta. Entäs Stora Enso, miten sen tuotteita boikotoidaan. Ja monen muun. Vai boikotoidaanko Suomen Valtion tuotteita, koska se on Stora Enson suuri osakas.

Eiköhän saksalaiset löydä korvaavia työpaikkoja, onhan EU:kin luvannut tukea. Milloin EU lupaa tukea Kemijärvelle, onhan siellä tehtaan sulkemisella paljon suhteellisesti suuremmat vaikutukset! No, saa Lappi EU:n rakennerahastojen tukea, eikä ymmärtääkseni Saksaankaan mitään erityispottia luvattu.

Mutta boikottikehoitus tällaisessa tilanteessa on hyttysen ininää. Koko kapitalismiahan pitäisi boikotoida, sen periaatteiden mukaista kaikki nämä myllerrykset ovat. Mutta niin kauan kuin kuluttajat etsivät ja halauvat aina vain halvempia tuotteita, näin käy.

Ja toisaalta, Suomessa ja Saksassa on turvaverkot työttömiksi jääville. Ehkä työtä tarvitaan sittenkin enemmän muualla. Täytyy vain uskoa ja toivoa, että työ ja varaus (!) lisäävät myös kehtittyvissä maissa työntekijöiden tietoa ja kykyä vaatia parempia palkkoja ja työoloja ja mahdollisuuksia kouluttaa lapsiaan.