Aamu-uutiset (tietysti radion, lehti tulee vasta puoliltapäivin) kertoi, että Digitalle annettu lupa rakentaa langaton laajakaista haja-asutusalueiden tiedonsiirron helpottamiseksi onkin vaivihkaa muuttunut taajamien laajakaistakaistaksi. Kysyntä ja tarjonta määrää - alkuperäisistä ajatuksista huolimatta.
Itse olen onneksi laajakaistan äärellä juuri ja juuri, ja täällähän siitä apua ja helpotusta on, kun palvelut ovat kaukana ja ihmisten keskelle matkaa.
Ilmastonmuutoksista puhuttaessa muistutetaan aina, että me syrjäkylien asukkaat tuprutamme paljon hiilidioksiidia ilmaan pitkien työmatkojen takia. Hyvillä laajakaistoilla voisi olla kotona  ainakin silloin tällöin tekemässä työtä. Monet jäävätkin kotiin, kun täytyy saada rauhassa tehdä töitä ja keskittyä.  Ja maalla oppii miettimään asiansa niin että kun liikkeelle lähtee, hoitaa kaikki samalla kerrallla. Kaupunkilaisten ajoista taitaa puolet olla parin kilometrin mittaisia. Ensin käydään kaupassa ja sitten lähdetään uudestaan liikkeelle kirjastoon ja taas hetken päästä hakemaan lapsia harkoista.
Ei kai ole energiataloudellisestikaan järkevää jättää hyväkuntoisia taloja käyttämättä ja ahtaa kaikkia kaupunkeihin, missä täytyy tehdä uusia taloja ja katuja.
Tosin Hesarin toimittaja taivasteli taas, miten hirveää, kun valtion virastoja halutaan siirtää pois Helsingistä, eikä työntekijöille luvata korvaavia työpaikkoja, elleivät halua lähteä. Mitenkähän moni on siirtynyt työn perässä Helsinkiin, kun on pakko. Tai sitten etsinyt itse sen työpaikan. Helsingissä pitäisi olla sentään monenlaisia mahdollisuuksia ja työpaikkoja.
Laajakaistasta vielä. Joku aamu kerrottiin uutisissa, miten ilmatieteen laitos on automatisoinut säähavaintoasemansa myös Lapin perukoilla. Tiedot kulkevat nyt valokuitua pitkin. Kyläläiset saavat edelleen tyytyä puhelinlinjohin myös tietokoneen yhteyksissä, vaikka valokuitu kylälle onkin vedetty. Heille ei siitä ole yhteyksiä annettu pyynnöistä huolimatta. Helsingin herrat eivät taida osata katsoa valokuitua leveämmälle. Kun oma yhtye on hoidettu, mitäs muista.